Veelgestelde vragen

Hoe werkt het systeem van Internetdomeinen.org?

Internetdomeinen.org is een website waar u uw internetdomein te koop aan kunt bieden in een veiling. Uw internetdomein wordt op de website te koop geplaatst en potentiële kopers kunnen een bod uitbrengen op uw domein. Bij het plaatsen bepaalt u zelf het de minimumprijs, en u stelt een zogeheten "reserveprijs" in. Zolang het hoogste bod onder die reserveprijs ligt, bent u niet verplicht het bod te accepteren. U mag als verkoper een lager bod dan de reserveprijs natuurlijk wel accepteren, maar iedere bieder met een lager bod dan de reserveprijs, weet dat hij of zij de koop mis kan lopen. Ook kunt u een "Buy Now!" prijs vaststellen. Een "Buy Now!" prijs is een hogere prijs waartegen u bereid bent het internetdomein direct te verkopen, dus zonder het verder verloop van de veiling af te wachten. De koper betaalt in feite een hogere prijs om de aankoop direct veilig te stellen.

Hoe vindt de communicatie tussen verkoper en bieder/koper plaats?

Na registratie kan iedere potentiële koper via de knoppen op de website een bod uitbrengen op domeinen die te koop zijn. De verkoper ontvangt daarvan een emailbericht en er verschijnt een melding in zijn account. De verkoper kan de bieder vanuit zijn account een bericht sturen en vice versa. Tevens worden de geregistreerde emailadressen van koper en verkoper onderling zichtbaar zodat er transparantie ontstaat met wie men communiceert. Ons advies is de communicatie via het accountsysteem van Internetdomeinen.org te laten verlopen, zodat er in geval van een onverhoopt verschil door ons als onafhankelijke partij beoordeeld kan worden hoe het geschil het best opgelost kan worden. U bent echter niet verplicht de communicatie en het sluiten van de verkoop via Internetdomeinen.org te laten verlopen.

Hoe controleert Internetdomeinen.org of de verkoper daadwerkelijk over het domein beschikt?

Als een verkoper een internetdomein te koop aanbiedt, dient hij in de root folder of in de DNS gegevens van desbetreffend internetdomein een code op te nemen die door ons systeem gechecked wordt. Pas als de code teruggevonden wordt op het domein, kan de verkoper het domein op Internetdomeinen.org plaatsen.